Λαμπρά εορτάσθηκαν τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου
Άρχων (16801 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Λαμπρά εορτάσθηκαν τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου

Χθες, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου της πόλεως των Αθηνών και προστάτου του Δικαστικού Σώματος. Στον ομώνυμο Ιερό Ναό, επί της οδού Σκουφά, στην Αθήνα και στηνΠανηγυρική Θ. Λειτουργία για την Ιερά μνήμη του Ιερομάρτυρος προεξήρχε,με την κυριαρχική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β΄,ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ευρισκόμενος στην Αθήνα, ως μέλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αυτές τις ημέρες συνεδριάζει,αλλά και ως μέλος της Δ.Ι.Σ.

Στην Ευχαριστηριακή Σύναξη συλλειτούργησαν μετά του Σεβ. Μητροπολίτου μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εις το Ι. Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Σταγών και Μετεώρωνκ. Θεόκλητος, Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίαςκ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Διονύσιο και στις προσπάθειες που έκανε, ως πρώτος Επίσκοπος των Αθηνών, να εδραιώσει στην πίστη, που ο Απόστολος Παύλος εκήρυξε, τους συμπατριώτες του Αθηναίους. Κατέληξε δε τον λόγο του παρομοιάζοντας τον Ποιμενάρχη μας με τον προστάτη του Άγιο, ως προς τις προσπάθειες που κατέβαλε και καταβάλλει για την διαποίμανση του ποιμνίου του.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Κορίνθιος Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Θεμιστοκλής Σοφόςομίλησε σύντομα για τον προστάτη Άγιο του κλάδου τους και λόγω εντοπιότητος, ως Κορίνθιος, επαίνεσε την ευτυχή συγκυρία της τελέσεως της Θ. Λειτουργίας από τον Μητροπολίτη Κορίνθου και Ποιμενάρχη του. Ο δε Ποιμενάρχης μας,αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο β’ για την παραχώρηση της κυριαρχικής αδείας και τους συλλειτουργήσαντας και συμπροσευχομένους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους, τόνισε ότι οι «ρίζες» του, που είναι ο Απόστολος Παύλος και ο Άγιος Διονύσιος,του επιβάλλουν αενάως, μέσωτου ήθους του και της βιωτής του, να διδάσκει το εμπεμπιστευμένο Ποίμνιό του,εφαρμόζοντας το Αποστολικό:«Ζω δε ούκέτι εγώ, ζή δε εν έμοί Χριστός»(Γαλ. 2, 20).Στην Θ. Λειτουργία παρευρέθησαν, εκτός του Ιερού Κλήρου της Ι. Αρχιεπισκοπής και του ευσεβούς λαού των Αθηνών, Κληρικοί και λαϊκοί, συνεργάτες και μη, εκ της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας, που έσπευσαν να ευχηθούν υιϊκώς στον Ποιμενάρχη τους.

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση