Μητροπολίτης Ρόδου: “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποσκοπεί στην ενότητα”
Κοινοποιήστε

Μητροπολίτης Ρόδου: “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποσκοπεί στην ενότητα”

Δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας να διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μητροπολίτης Ρόδου και μέλος της συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ.κ. Κύριλλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αυτό που έκανε ήταν να εντάξει τη σχισματική Ουκρανική Εκκλησία στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναγνωρίζοντάς την ως αυτοκέφαλη, επισημαίνοντας πως και το Πατριαρχείο της Μόσχας χαρακτηρίστηκε αυτοκέφαλο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία.

Αποκάλυψε δε ότι η αναγνώριση του αυτοκέφαλου σε όλες τις εκκλησίες είναι προσωρινή, καθώς η τελική κρίση παραπέμπεται στην Οικουμενική Σύνοδο.

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υποστήριξε ο Μητροπολίτης Ρόδου, αποσκοπεί στην ενότητα, γι’ αυτό άλλωστε και δεν διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Πατριαρχείο Μόσχας».

Ερωτηθείς για το Ρωσικό Μοναστήρι στο Άγιο Όρος, ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει την απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας και θα συνεχίσει να μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

 

rodiaki

Εκτύπωση