Μνημόσυνο του Μακαριστού Επισκόπου Κανώπου Σπυρίδωνος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (12977 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μνημόσυνο του Μακαριστού Επισκόπου Κανώπου Σπυρίδωνος (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο, 20η-10-2018, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου ιερουργούντων των Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγαπίου Δρίτσα, Καθηγουμένου της ως άνω Ι. Μονής και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως, και κ. Αρκαδίου Ραζνύ, τελέσθηκε Θ. Λειτουργία και Αρχιερατικό Ιερό Μνημόσυνο υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πέντε (5) ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κυρού Σπυρίδωνος (κατά κόσμον Ιωάννου Μηλιώτη), μεγάλου Ευεργέ-του της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κληρικοί και λαϊκοί, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου, μας, προσήλθαν να συμπροσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Σπυρίδωνος, του οποίου το λείψανο αναπαύεται στο Κοιμητήριο της εν λό-γω Ι. Μονής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην τάξη της Α-γιωτάτης Εκκλησίας μας να τελεί προσευχές και δεήσεις υπέρ των επ’ ελπίδι αναστάσε-ως κεκοιμημένων αδελφών μας, στην προσωπικότητα του αειμνήστου Αρχιερέως, κα-θώς και στην προσφορά του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μητρόπολή μας και στην Εκκλησία γενικότερα.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και του Ι. Μνημοσύνου τελέσθηκε επί του τάφου του Επιμνημόσυνο Τρισάγιο, υπό της Ιεράς Μονής προσεφέρθη «κέρασμα» σε όλους όσους συμπροσευχήθηκαν, κατά την τέλεση του Αρχιερατικού Μνημοσύνου, και παρετέθη ακολούθως «μακαρία» εις ανάπαυσιν της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου.

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση