Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και πάλι στα καθήκοντά του
Άρχων (18028 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και πάλι στα καθήκοντά του

Δυνατός και ανανεωμένος επέστρεψε στα καθήκοντά του το πρωί της Τετάρτης 31ηςΟκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, μετά από τη δεκαπενθήμερη απουσία του στο Λονδίνο, όπου είχε υποβληθεί σε λαπαροσκοπική αφαίρεση δύο ογκιδίων από το συκώτι.

Το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου υποδέχθηκε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου  στο γραφείο του με θερμές ευχές και ιδιαίτερη εγκαρδιότητα. Ο Μακαριώτατος με τη σειρά του έδιδε την ευχή σε όλους, δοξολογώντας τον Θεό που για ακόμη μία φορά «ἐξήγαγεν αὐτὸν εἰς ἀναψυχήν».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την άρτια λειτουργία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου κατά την απουσία του και ευχαρίστησε καταρχάς για τη σύσσωμη προσευχή του προσωπικού για το θέμα της υγείας του και στη συνέχεια απηύθυνε ευχαριστίες στους επικεφαλής των Τμημάτων για την άριστη συνεργασία, καθώς επίσης και όλους τους υπαλλήλους, οι οποίοι με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης του λειτουργήματός τους, εργάζονται άοκνα για την προκοπή της Εκκλησίας της Κύπρου σε όλους τους τομείς.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά πριν την είσοδό του στο γραφείο του, επισήμανε ότι αναλαμβάνει κανονικά και πάλι τα καθήκοντά του, αποφεύγοντας ωστόσο το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα τουλάχιστον για τις επόμενες 6 εβδομάδες, χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την πλήρη αποκατάσταση του συκωτιού του.

Ακόμη, οι αλλαγές στις οποίες θα προβεί εντός της Εκκλησίας αφορούν κυρίως επουσιώδη θέματα, όχι ευκαταφρόνητα όμως, καθότι επιθυμία του είναι όπως παραδώσει στο μέλλον την Ιερά Αρχιεπισκοπή και την Εκκλησία της Κύπρου χωρίς προβλήματα και ψυχρότητα ανάμεσα στο προσωπικό.

Στο τέλος μοιράστηκαν κεραστικά σε όλο το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής.

 

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 

Εκτύπωση