Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εγκαίνια Αρχονταρικίου στα Κύμινα Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κυμίνων τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαµασκηνού, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Σεβ. Μητροπολίτου μας Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Ενώ στο Ιερό Βήμα συμπροσευχήθηκε και έλαβε μέρος στο μνημόσυνο ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του κατά σάρκα πατρός του Αγιοταφίτου Αρχιμανδίτου πατρός Ιερωνύμου Δελίογλου, ο οποίος κατάγεται από τα Κύμινα και διακονεί τα Πανάγια Προσκυνήματα, καθώς και το μνημόσυνο του αειμνήστου Δημάρχου Δέλτα Νικολάου Γιουτίκα.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τίμησε τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού και επίκουρο καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Κόϊο με το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για την προσφορά του στην εκκλησία, στην εκπαίδευση και στην πατρίδα μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε μαζί με τους Αρχιερείς και τους Άρχοντες του τόπου το νέο Αρχονταρίκι της ενορίας, που δημιουργήθηκε με τις άοκνες προσπάθειες του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Αιγίδη και των συνεργατών του, τους οποίους και συνεχάρη για το έργο που επιτελούνε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Βεροίας

Διαβάστε ακόμα