Εσπερινός Μεγάλης Εβδομάδας Αγίου Δημητρίου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της Κυριακής 21 Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου της Μ. Δευτέρας της Μεγάλης Εβδομάδας του Αγίου Δημητρίου, εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό της ενορίας της Χρυσαυγής Λαγκαδά.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας εκομίσθη υπό του Σεβασμιώτατου μικρό απότμημα του Σεπτού Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των παρευρισκομένων πιστών.

Στην εσπερινή ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε περί του Χριστομίμητου Βίου του Μεγαλομάρτυρα, κάνοντας αναφορά καθιέρωση της λεγομένης Μεγάλης Εβδομάδας του Αγίου, καθώς επίσης στους υπέροχους ύμνους που ακούγονται αυτή την περίοδο (έργο του Αγίου Συμεώνος Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης), και στους λόγους όπου καθιερώθηκε αυτός ο εορτολογικός κύκλος που περιέβαλλε την εορτή του μάρτυρος.

Παράλληλα χαρακτήρισε τον Άγιο Δημήτριο παράδειγμα για τους νέους, προτρέποντας τους γονείς να οδηγούν τα παιδιά τους κοντά στην Εκκλησία, ώστε να αποκτήσουν νόημα στην ζωή τους, με σωστή κατεύθυνση και προσανατολισμό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα