Λαμπρός εορτασμός του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη στο Γεράκι Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στο ιστορικό Γεράκι η μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στην οποία συμμετείχαν ο εφημέριος Γερακίου π. Ιωάννης Χαραμής και οι εκ Γερακίου καταγώμενοι ιερείς π. Ηλίας Βουρβουριώτης, εφημέριος Καραβά και π. Δημήτριος Μήτρης, εφημέριος Αλεποχωρίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στον εμπνευσμένο λόγο του αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου και έκανε λόγο για το θάρρος και την ανδρεία του νεαρού μάρτυρος. Εμφανώς συγκινημένος επαίνεσε την μαθητιώσα νεολαία του χωριού, η οποία έδωσε δυναμικό παρόν στον εορτασμό με αντιπροσωπείες των σχολείων όλων των βαθμίδων. Ιδιαίτερα εκθείασε τα παιδιά, που πλαισίωσαν την ιερή εικόνα του Αγίου ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές. Ολοκληρώνοντας την ψυχωφέλιμη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση στον Άγιο νεομάρτυρα Ιωάννη να προστατεύει την περιοχή και ιδιαίτερα τους νέους, για τους οποίους αποτελεί τρανό παράδειγμα πίστης και θυσίας.
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας πέριξ του Ναού. Ύστερα από την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής μοιράστηκαν γλυκίσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Στον εορτασμό συμμετείχε ο Δήμαρχος Δ. Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικός Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον πανηγυρίσαντα Ιερό ναό στις Γούβες.

 

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα