Εκοιμήθη η Μαναχή Κλαυδία αδελφή του Ι. Ησυχαστηρίου Μαψού Κορινθίας
Άρχων (12977 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εκοιμήθη η Μαναχή Κλαυδία αδελφή του Ι. Ησυχαστηρίου Μαψού Κορινθίας

Την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίουε.έ.,ετελειώθηειρηνικώς εκδημήσασα εις Κύριον η Μοναχή Κλαυδία (κατά κόσμον Ευανθία) Κουλίδου, αδελφή του Ι. Ησυχαστηρίου «Τίμιος Σταυρός» Μαψού Κορινθίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία αυτής εψάλη την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίουε.έ., παρουσία Μοναστικών Αδελφοτήτων, πιστών ως και του Πανοσ. Αρχιμ. κ. Κλήμεντος Φιλίππου, συγγενούς της κεκοιμημένης, εις το Καθολικόν του Ι. Ησυχαστηρίου, περί ώραν 11.00’ π.μ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου,πλαισιουμένου υπό Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και απηύθυνε λόγους παραμυθητικούς προς την Αδελφότητα, η οποία προέπεμψε την εκλιπούσα εις την τελευταίαν αυτής κατοικίαν.

Η μακαριστή Μοναχή Κλαυδία κατήγετο από την Αττάλεια της Μ. Ασίας. Οι γονείς της ήλθαν πρόσφυγες και εγκατεστάθησαν εις το Αιγάλεω Αττικής. Από την νεαράν της ηλικία αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου εις τον Θεό ενταχθείσα στην Ι. Αδελφότητα, την οποία ίδρυσαν οι π. Νήφων Θωμαδάκης και η αείμνηστος Γερόντισσα Φοίβη Καράκη, διακονούσα εις το Ίδρυμα υπό την επωνυμία αρχικώς «Σπίτι του Παιδιού» και αργότερον «Βηθλεέμ» με σκοπό την φροντίδα και την προστασία ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών. Το 1975 εκάρη Μικρόσχημος μοναχή και το 1984 Μεγαλόσχημος εγκαταβιούσα αδιαλείπτως εις το Ι. Ησυχαστήριον, τόπον της μετανοίας της, έως την ημέρα της κοιμήσεως της.

Ας είναι η μνήμη αυτής αιωνία!

 

Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Εκτύπωση