Αγιοβασιλιάτικο δώρο στην Αγία Μαρίνα
Άρχων (12950 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αγιοβασιλιάτικο δώρο στην Αγία Μαρίνα

Με τη έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών στο νέο έτος, είχαμε στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας, ένα αγιοβασιλιάτικο δώρο.

Το πρωί της 2ας Ιανουαρίου 2019 και ενώ ετελείτο η Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, έφτασε ταχυδρομικώς για την ενορία μας, δώρο από τη Γερμανία.

Από τετραετίας η ρωμαιοκαθολική κοινότητα του Αγίου Κλήμεντος, Drolshagen, αποστέλλει στην ενορία μας καινούργιο ρουχισμό, υποδήματα και άλλα είδη για βρέφη και νήπια, προς εξυπηρέτηση των αναγκών ενοριτών.

Ο Γερμανός ρωμαιοκαθολικός ιερέας Mάρκος Λέμπερ, δεν παρέλειψε και φέτος με τους ενορίτες του, να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν την αγάπη τους μέσα σε οκτώ χαρτοδέματα. Γνωρίζοντας ότι η ενορία για πολλά χρόνια, διαθέτει ρούχα που συγκεντρώνει σε πολύτεκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες, αλλά και ότι θα χρησιμοποιήσει την νέα βοήθεια στο κατάστημα ενδυμάτων και υποδημάτων, το οποίο θα θέσει σε λειτουργία εντός του Ιανουαρίου του 2019, ευχήθηκε να είναι η συνεισφορά τους μια ανακούφιση για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Η ευλογία του νέου έτους η οποία έγινε με την Δοξολογία την 1η Ιανουαρίου από τους ιερείς Βασίλειο, Δαμασκηνό και Ιωάννη, οι οποίοι λειτούργησαν στο ναό, αλλά και από τον π. Λάμπρο ο οποίος τέλεσε την πανήγυρι στο ενοριακό παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου, συνεχίστηκε την επομένη 2α Ιανουαρίου, με την ακολουθία της αγιοβασιλόπιτας που τέλεσε ο επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, ο οποίος και ευχήθηκε καταλλήλως στον κλήρο και τον λαό αφού είχε θεραπεύσει νωρίτερα και το λειτουργικό κήρυγμα.

Προηγουμένως είχε τελεστή η Θεία Λειτουργία και η ευλογία του κόλλυβου του Αγίου Σεραφείμ, από τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο, ο οποίος και έδωσε τις ευχές του για καλή και ευλογημένη χρονιά σε κλήρο και λαό, αλλά και στον φερώνυμο του Οσίου, πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.

Εκ του Ι. Ναού

Εκτύπωση