Μεσσηνίας: «Μείνετε σταθεροί στις αξίες του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας»

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως.

Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο μαθητής Γυμνασίου  Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος. Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο  Μητροπολίτης Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στην σημειολογία της ημέρας τονίζοντας ότι τα Θεοφάνεια είναι ημέρα φωτισμού και ελπίδας για όλους. Επίσης προέτρεψε άρχοντες και αρχόμενους να μείνουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας και της ιστορίας μας. Τέλος ευχήθηκε υγεία, καλή χρονιά και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και ευχήθηκε τα προσήκοντα στο Λιμενάρχη και το προσωπικό.

Στην τελετή παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού Π. Κοζομπόλη  Π. Κωνσταντινέας και Δ. Κουκούτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες  Ντ. Νικολάκου, Ελ. Αλειφέρη και Αντ. Μπούζα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο ανώτερος Διοικητής φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Χρ. Πεταλάς, περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Διαβάστε ακόμα