Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ι. Μητρόπολη Μάνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, το Γύθειο, η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, σήμερα Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, που υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, κατευθύνθηκε προς την αποβάθρα του λιμανιού του Γυθείου, όπου πραγματοποιήθηκε η Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων. Στη θάλασσα βούτηξαν πέντε νέοι της πόλης μας, γεμάτοι πίστη και ενθουσιασμό, που έλαβαν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού από τα χέρια του Ποιμενάρχου μας. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε για 6η συνεχή χρονιά ο Μιχαήλ – Μάριος Ρεσμπίθας.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικά σκάφη και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας.

Ακολούθως ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στον εόρτιο χαιρετισμό του, που απηύθυνε προς τους εκατοντάδες πιστούς που παρακολούθησαν την Τελετή στο Λιμάνι του Γυθείου, τόνισε την έννοια της εορτής που είναι ο φωτισμός και ο αγιασμός.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρέστησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραχωβίτης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Γρηγοράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Εισαγγελέας Γυθείου κ. Πασαλίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Φιλιππάκος, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Κρητικός, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος, η πρ. Βουλευτής Λακωνίας κα Πατριανάκου, πολιτευτές του νομού, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

I. M. Μάνης

Διαβάστε ακόμα