Συνάντηση Αντιπροσωπειών Οικ. Πατριαρχείου και Ελλαδικής Εκκλησίας
Άρχων (16260 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Συνάντηση Αντιπροσωπειών Οικ. Πατριαρχείου και Ελλαδικής Εκκλησίας

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Κοινή συνάντηση της Επιτροπής Διαλόγου της Ελλαδικής Εκκλησίας και της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ελλαδική Εκκλησία και Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούν κάθετα αρνητική στάση σε κρίσιμα σημεία της Συμφωνίας, με μείζων αυτό της μισθοδοσίας του κλήρου από το κράτος.

Αυτή την ώρα οι δύο αντιπροσωπείες βρίσκονται σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να ενημερώσουν τον κ. Υπουργό για τις θέσεις τους.

Ακολουθεί το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου

Κατά την σημερινή συνάντηση των Αντιπροσωπειών, αφ’ ενός μεν της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αφ’  ετέρου δε, του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως, συνεργασίας και ενότητας, διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών, τόσο επί των προτάσεων αναθεωρήσεως του Συντάγματος όσο και επί της διατηρήσεως του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας του Ορθοδόξου Ιερού Κλήρου.

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

Εκτύπωση