Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο στην Τρίπολη
Άρχων (18764 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο στην Τρίπολη

Στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Τρίπολη, επίσημη Δοξολογία. Στην Δοξολογία χοροστάτησε ο νέος Επίσκοπος Τεγέας, Θεοφιλέστατος κ. Θεόκλητος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του τρίτου Γυμνασίου Κ. Μακρής.

Μετά την τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, πλήθος κόσμου, εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και εκπροσώπων του Δήμου και της Περιφέρειας έδωσαν παρουσία μπροστά από το Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων. Εκεί πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενώ η σύντομη τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στη συνέχεια οι επίσημοι και οι πολίτες μετακινήθηκαν πεζοί στη θέση των επισήμων στην πλατεία Πετρινού επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως για την διεξαγωγή της παρέλασης στα πλαίσια του εορτασμού της λαμπρής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

drt915.gr

Εκτύπωση