Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Το εσπέρας της Παρασκευής, 29 Μαρτίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, εις τον ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της Ασσήρου.

 Προ της ενάρξεως της Ιεράς Ακολουθίας και επ´ ευκαιρία της επικείμενης εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, εκομίσθει ο παλαιός Σταυρός της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης όπου και ετέθη προς προσκύνηση και ευλογία των παρισταμένων.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε εκτενώς στα μηνύματα της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών, η οποία Θεολογικά μας μεταφέρει το μήνυμα της Καινής Κτίσεως καθώς επίσης και την σημασία της παρουσίας του Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε ανθρώπου, ενώ καταλήγοντας και παίρνοντας αφορμή από την ιστόρηση της Αγίας Σοφίας πάνω από το υπέρθυρο του Ιερού Ναού, τόνισε ότι «η Αγία Σοφία, ήταν και θα παραμείνει Ναός της του Θεού Σοφίας. Έχει Χάρη Θεού η οποία δεν φεύγει με τίποτα και κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει, όποια ονόματα ή όποιες χρήσεις επιτραπούν».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα