Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος
Άρχων (18028 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στην ιστορική Σιάτιστα η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Τον νέο Μητροπολίτη, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκαν στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

Στην συνέχεια, ο νέος Μητροπολίτης μετέβει στο Δημαρχείο της Σιάτιστας όπου τον καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Βοϊου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, οι λοιπές τοπικές αρχές, ο ιερός κλήρος και πλήθος κόσμου.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ενθρονίσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα.

Να σημειωθεί, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ενώ το παρόν έδωσε πλειάδα Αρχιερέων.

Εκτύπωση