Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Τανζανία
Κοινοποιήστε

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Τανζανία

Την Κυριακή του Παραλύτου,19η Μαΐου ε.ε.,η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄,χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό ΚέντροΚινταμάλι της Κεντρικής Τανζανίας, συμπαραστατούμενος υπό τωνΘεοφιλεστάτωνΕπισκόπων,Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου, Μαλάουι κ. Φωτίου και Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και τη συμμετοχή εκατοντάδων ιθαγενών πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Κινταμάλι, στον Ιερό Ναό Παναγίας του Κύκκου και Αγίου Γεωργίου,ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ετέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου κ. Αναστασίου Κiyonga. Ο νέος Διάκονος π. Αναστάσιος, είναι 32 ετών, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, είναι πτυχιούχος του Θεολογικού Σεμιναρίου Ναϊρόμπι και της Φιλοσοφικής σχολής Ταμπόρας, ενώ προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατοςαπένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον Ιερομόναχο Μάρκο Rutakiamirwa, ο οποίος είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου της Ντοντόμα με ειδικότητα στην Γλωσσολογία. Αμφότεροι είναι μέλη της μεταφραστικής ομάδας της Επισκοπής Αρούσας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εν πομπή, όλοι οι παριστάμενοι με επικεφαλής τον Μακαριώτατο και συνοδεία όλων των προυχόντων της περιοχής Ιρίγκας, μετέβησαν στον προαύλειο χώρο της παρακειμένης Κλινικής «Άγιος Νικόλαος» όπου ετελέσθησαν τα εγκαίνια της νέας αυτής Κλινικής, η οποία είναι δωρεά της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Την Δευτέρα 20η Μαΐου, ο Μακαριώτατος μετέβη με την συνοδεία του στο χωριό Ιμπόγκο, όπου ετέλεσε τον αγιασμό θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο οποίος ανηγέρθη με δωρεά της Αδελφότητας Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης και ευρίσκεταισε ένακαταπράσινο οροπέδιο σε υψόμετρο 1800μ και αποτελείτο κόσμημα της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχηςπραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στα χωριά Ιλαλασίμπα και Μακουμπίκε, όπου επισκέφθηκε την Κλινικήκαι τα Σχολεία τα οποία ανηγέρθησαν με την οικονομική βοήθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου.Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς επεφύλαξανστον Μακαριώτατο μεγαλειώδη υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ο  οποίος εμφανώς συγκινημένοςαπηύθυνε λόγο οικοδομής και αγάπης. Ο Πάπας και Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β΄, προσέφερε ως δώρο στα εκπαιδευτήρια χρηματικό ποσό για την αγορά θρανίων για τα σχολεία, αφού τα παιδιά αναγκάζονταν να κάθονται στο χώμα και μοίρασε σε όλα τα παιδιά γλυκά. Ακολούθησε γεύμα προς τιμή του Πατριάρχου για 800 παιδιά των Σχολείων και χιλιάδων ιθαγενών, το οποίο προσέφερε η Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας με την μέριμνα του Ποιμενάρχου, Θεοφιλ. Επισκόπου κ. Αγαθονίκου.

Τέλος ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αποχαιρετώντας το ποίμνιο της επαρχίας Ιρίγκας, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Αγαθόνικο για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την Επαρχία του, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τους Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε πού εκάλυψε τηλεοπτικώς την Ποιμαντική επίσκεψή του, αλλά και ολους τους Έλληνες που από το υστέρημά τους υποστηρίζουν και  συμπαραστέκονται το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στις Ιεραποστολικές του δραστηριότητες.

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Εκτύπωση