Λαγκαδά: “Ο Γέρων Αιμιλιανός υπήρξε πρότυπο διακονίας μέσα στην κοινωνία”

Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού Ιερομονάχου Αιμιλιανού, Προηγουμένου της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, ετέλεσε το πρωί της Παρασκευής 10/05/2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εις το Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Μητροπόλεως.

Στην σύντομη προσλαλιά του Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του μακαριστού Γέροντος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «υπήρξε μία από τις σύγχρονες Αγιορείτικες μορφές, που συνέργησαν για την αναγέννηση της λειτουργικής παραδόσεως της Ορθοδόξου λατρείας αλλά και του μοναχικού πολιτεύματος».

«Η πορεία, το έργο και η διακονία του μέσα στην ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας  μας, υπήρξε πρότυπο ενώ σπουδαία υπήρξε και η κατηχητική του διακονία, μέσα στην κοινωνία», σημείωσε ο Σεβασμιώτατοςγια να αναφερθεί εν συνεχεία στην προσωπική του γνωριμία και συνεργασία που είχε με μακαριστό Γέροντα Αιμιλιανό, καθώς επίσης και την προσωπική σχέση και φιλία που είχε με τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄ (Χρυσοφάκη), ο οποίος και τον προσκαλούσε σε κάθε ευκαιρία, ώστε να απευθύνει λόγους πνευματικής οικοδομής προς το πλήρωμα του Ιερού Ναού του Πολιούχου της πόλεως της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η Ιεραποστολική του αυτή μαρτυρία, συνεχίζεται και σήμερα τόσο από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας όσο και από την αδελφότητα Ι.Μ. Ευαγγελισμού Ορμύλιας Χαλκιδικής, στις οποίες και ευχήθηκε την εξ΄ύψους παρηγορία.

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα