Θυρανοίξια Περεκκλησίου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρίπολης

Θυρανοίξια στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Τρίπολης, πραγματοποιήθηκαν χθες, 9 Μαΐου 2019.

Τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, εφημέριος των Φυλακών, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανό Μίχο και τον π. Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου. Ο π. Ιουστίνος ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν για την εγκατάσταση του Ναού.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής των Φυλακών κ. Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωπος των κρατουμένων, ενώ ένας από τους κρατουμένους απήγγειλε ποίημα προς τιμή του Αγίου Ελευθερίου.

Να σημειωθεί, ότι ο Ιερός Ναός εγκαταστάθηκε κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, αλλά και σχετικής αδείας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ιερός Ναός αποτελεί δωρεά του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων “Η Οσία Ξένη” στον οποίο προΐσταται ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερβάσιος Ραπτόπουλος.

Η μεταφορά και η εγκατάσταση αποτελεί δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

Διαβάστε ακόμα