Την Παναγία Σηλυβριανή υποδέχθηκε το Ναύπλιο

Ναύπλιο – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών το Ναύπλιο υποδέχθηκε την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Σηλυβριανής, εκ της πόλεως της Καβάλας.

Της υποδοχής προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, παρουσία του Ιερού Κλήρου και των τοπικών αρχών.

Στη συνέχεια, λιτανευτικώς το Ιερό Θυσαύρισμα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου και εναποτέθηκε για προσκύνημα.

Ακολούθως, τελέσθηκε Δέηση, ενώπιον της Ιεράς Εικόνος. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία που κομίζει το Ναύπλιο και η Αργολίδα, από την έλευση της Ιεράς Εικόνος. Ευχαρίστησε το Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στέφανο για την έγκριση της μεταφοράς, τον μεταφέροντα  Πανοσιολ. Αρχιμ. Παύλο Κίτσο, καθώς και τον Προιστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Φρίμη για την διοργάνωση του Θεομητορικού προσκυνήματος.

Εν συνεχεία, ο Αρχιμ, Παύλος αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της Παναγίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική σχέση του Εικονίσματος με τον Άγιο Νεκτάριο.

Πλήθος πιστών, συμμετείχε στην υποδοχή, αλλά και στην Ιερά Παράκληση, λαμβάνοντας τη χάρη και την ευλογία της Μεγαλόχαρης Σηλυβριανής.

Η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στο Ναύπλιο για επταήμερο προσκύνημα, επ΄ ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

Διαβάστε ακόμα