Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μητρόπολη Μαντινείας

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στα πλαίσια  έναρξης εορτασμού του Αγίου Ωφελιμού, Επισκόπου Τεγέας, αλλά και προς τιμή των αποφοιτησάντων της Ιερατικής Σχολής Κορίνθου. 

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Θεοφιλ. Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου και Τεγέας κ. Θεοκλήτου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μαντινείας απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Ιερέα Ηλία Θανούκο, Εφημέριο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. 

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών Διδασκόντων, Διδασκομένων και του λοιπού προσωπικού που υπηρέτησαν στην Ιερατική Σχολή Κορίνθου. 

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας τίμησε με το παράσημο του Αγίου Ωφελίμου Καθηγητές και Σπουδαστές απόφοιτους της Ιερατικής Σχολής, οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. 

 

 

Διαβάστε ακόμα