Δισαρχιεραρτικός Εσπερινός στο Κιβέρι Αργολίδος
Άρχων (18455 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Δισαρχιεραρτικός Εσπερινός στο Κιβέρι Αργολίδος

Εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο όμορφο παραλιακό χωριό Κιβέρι της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

      Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Δισαρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κούρσκ και Ρύλσκ  Γερμανού (εκ του Πατριαρχείου Ρωσίας) και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου ο οποίος μίλησε επίκαιρα για το πρόσωπο της Θεομήτορος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γερμανό για την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και διότι στα πλαίσια του οδοιπορικού που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Πελοπόννησο συμπεριέλαβε και την ιστορική Μητρόπολη Αργολίδος.

Στη συνέχεια λιτανεύθηκε η Ιερά Εικόνα της Κοιμήσεως Θεοτόκου. Παρέστησαν οι άρχοντες του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Εφημέριος της Ενορίας του Κιβερίου και Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτ. Πέτρος Αθανασόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες προς τα πρόσωπα των δυο Αρχιερέων που με την παρουσία τους λάμπρυναν την πανήγυρη και τίμησαν με τη παρουσία τους το Κιβέρι.

Tο πρωί θα ψαλεί ο  Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κούρσκ και Ρύλσκ . Γερμανού. 

 

 

Εκτύπωση