Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος όρκισε τον Δήμαρχο Ερέτριας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 έξωθεν του Δημαρχείου Ερέτριας λόγω της υπερβολικής ζέστης και της μεγάλης προσέλευσης των δημοτών η Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ερέτριας κ. Ιωάννου Δημητρόπουλου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερέτριας όπου τελέσθηκε ο Αγιασμός και η τελετή της ορκομωσίας με τις ευλογίες του προεξάρχοντος Σεπτού Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Ευσταθίου Πανοσ Αρχιμ Τιμόθεο Μπαϊμπάκη Πανοσ Αρχιμ Θεαγένη Κόλλια εφημέριο Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα τους Σακελλάριους Κωνσταντίνο Κιούση εφημέριο Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Καλιθέας Δημήτριο Αργύρη Εφημέριο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Οικονόμο Ιωάννη Μπαραμπούτη εφημέριο Ι.Ν Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου και του Διακόνου Νικολάου Πριμηκύριου.


Παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευβοίας κ. Σπυρίδων Πνευματικός ανηψιός του Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος κ. Αγγέλου Πνευματικού ο Περιφεριακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα ο Δήμαρχος Αλιβερίου – Κύμης κ. Αθανάσιος Μπουραντάς η τέως Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ ο τέως Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο τέως Δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλειος Βελέτζας ο Διευθυντης του Γραφείου του κ. Βουλευτού κ. Σπυρίδωνος Πνευματικού και απερχόμενος Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ναύαρχος ε.α. κ. Νικόλαος Φατούσης οι Εκλεγέντες Δημοτικοί Συμβούλοι, Δημοτικών Κοινοτήτων, Συμβούλοι Τοπικών Κοινοτήτων, Τοπικών Εκπροσώπων καθώς επίσης πλήθος δημοτών των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ερέτριας.

Προ της θρησκευτικής ορκωμοσίας απευθύνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε με τις ευλογίες της εκκλησίας στον κ. Δημητρόπουλο για την επιτυχία του έργου το οποίο σας ανέθεσε ο λαός με την τιμία ψήφο του το οποίο συν θεώ θα αρχίσει την 1η του επομένου μηνός Σεπτεμβρίου και παρακαλούμε τον θεό να σας χορηγεί ψυχοσωματική υγεία ώστε να υλοποιήσετε τα όνειρα και τις υποσχέσεις σας για την προαγωγή αυτού του ωραίου και ιστορικού δήμου στον οποίον ευρισκόμαστε επίσης με πνεύμα συνεργασίας σας ευχόμαστε μεσα από την καρδιά μας λαμπρή επιτυχία και στο βιβλίου της ιστορίας του δήμου να καταγράψετε το επιτυχές έργο σας.

Εν συνέχεια ακολούθησε η υπογραφή του πρωτοκόλλου της παράδοσης παραλαβής απο την τέως Δήμαρχο Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ στον Δήμαρχο Ερέτριας κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο.

Φωτογραφίες Έφη Ντίνη, Δημήτριος Πετρογιάννης

 

 

Διαβάστε ακόμα