Πρόγραμμα πανηγύρεως της Ι. Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής
19 Αυγούστου 2019 Κοινοποιήστε

Πρόγραμμα πανηγύρεως της Ι. Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Κυνουρίας.

Κατά το εσπέρας της Πέμπτης 22 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής και ώρα 7:30 π. μ. θα τελεσθεί  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού και Μυροβλύζουσας Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, πέριξ της Ιεράς Μονής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και εν συνεχεία η Θαυματουργός Εικόνα θα μεταφερθεί με Λιτανευτική πομπή από το νέο Καθολικό στο παλαιό, όπου και θα εναποτεθεί στο μόνιμο θρόνο της.

Το ARXON.GR θα καλύψει ειδησεογραφικά όλες τις παραπάνω λατρευτικές εκδηλώσεις. 

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών προσκυνητών, ότι ανήμερα της εορτής 23 Αυγούστου και ώρα 5:30 π.μ. θα αναχωρήσει από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης έκτακτο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας προς την Ιερά Μονή με επιστροφή στις 4:15 μ.μ.

Να σημειωθεί, ότι οι ζημιές που είχαν προκληθεί στο οδικό δίκτυο Τρίπολης – Καστρίου – Αγίου Πέτρου – Ιερά Μονή, από άσχημες καιρικές συνθήκες έχουν αποκατασταθεί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

 

Εκτύπωση