Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στην Τρίπολη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε απόψε Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019,  ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Τρίπολης.

Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, τον οποίο πλαισίωνε πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως, το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές της πίστης και της υπομονής, οι οποίες διέκριναν την προσωπικότητα του εορτάζοντος Αγίου. “Σήμερα, έχουμε κλειδώσει τις καρδιές μας και γι΄ αυτό οφείλουμε να δώσουμε τον προσωπικό μας αγώνα για το Χριστό, μιμούμενοι τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Μαντινείας ευχαρίστησε  τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίο Γκουγκούνη για την ευλογία μεραφοράς της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σγράπας στην Τρίπολη. Σε αγαθή ανάμνηση του προσέφερε επιστήθιο Σταυρό. 

Πλήθος πιστών συνέρρεε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σγράπας που φιλοξενείται στο Ναό για προσκύνημα.  

Οι εορταστικές εκδηλώσεις των “Δημητρίων 2019” θα κορυφωθούν, αύριο με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Να σημειωθεί, ότι η Εικόνα της Παναγίας Σγράπας θα αναχωρήσει  στις 5 μ.μ. για τον θρόνο της στη Μεσσηνία. 

 

 

Διαβάστε ακόμα