Ο Οικ. Πατριάρχης στον Μέγα Δούκα Henri του Λουξεμβούργου

Την Πέμπτη 14η Νοεμβρίου 2019, τελευταία ημέρα των εορτασμών για το Χρυσό Ιωβηλαίο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη εις τα Ανάκτορα του Μεγάλου Δουκάτου στο Λουξεμβούργο, όπου έγινε δεκτός από τον Μέγα Δούκα Henri του Λουξεμβούργου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε συνάντηση μεγάλης διάρκειας κατά την οποία αντάλλαξε απόψεις με τον Μέγα Δούκα για τα μεγάλα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας και των ανθρώπων γενικώτερα. Συζήτησαν για την μεγάλη ανάπτυξη της Ιεράς Μητροπόλεως στην Μπενελούξ που γιορτάζει το Χρυσό Ιωβηλαίο της και εδώ και μερικές δεκαετίες είναι παρούσα στο Μέγα Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Ο Μητροπολίτης του Οικουεμενικού Θρόνου εκπροσωπεί άπασα την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Λουξεμβούργο έναντι των πολιτικών Αρχών του Λουξεμβούργου και των εκπροσώπων των άλλων θρησκειών σ´αυτή τη Χώρα.

Την προηγούμενη μέρα έγινε Δοξολογία προς υποδοχή της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Λουξεμβούργου (Weiler-la-Tour) από τον Ιερό Κλήρο και τους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς. Παρόντες ήσαν επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών και διπλωματικών Αρχών και οι θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας αυτής. Ανάμεσά τους ήταν ο Αρχιεπίσκοπος του Λουξεμβούργου, Καρδινάλιος Jean-Claude Hollerich και ο πρόεδρος της COMECE.

Στην συνέχεια έλαβε χώρα Επίσημο Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου με την παρουσία όλων των παρόντων αξιωματούχων στην Δοξολογία.

Photo: ©2019 Cour grand-ducale / Claude Piscitelli tous droits réservé

 

 

Διαβάστε ακόμα