Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ψάλλει τον Εθνικό μας Ύμνο

Aνήμερα της 25ης Μαρτίου, O Πατριάρχης Θεόδωρος έστειλε τις ευχές του σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό και έψαλλε με δάκρυα στα μάτια τον Εθνικό Ύμνο, στο ναό του Ευαγγελισμού, στην Αλεξάνδρεια (3.55”min στο video).

Έδωσε και τις ευχές του στον Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων Προσκόπων κ. Δημήτρη Κάβουρα τον οποίο κάλεσε να μεταφέρει τα λόγια του στους Αποδήμους, όλου του κόσμου.

«Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω ο Απόδημος Ελληνισμός, Ζήτω για όλους τους ανθρώπους πάνω στη Γη.

Μέσω του Δημήτρη Κάβουρα στέλνω μήνυμα σε όλους τους Απόδημους να ξέρουν ξέρουν ότι ο Ευαγγελισμός δεν έμεινε σφαλισμένος. Άνοιξε με όλη μας την καρδιά για να υμνήσουμε την Παναγία μας. Σήμερα είχαμε κοντά μας όλους όσοι πέρασαν από αυτήν εδώ την Εκκλησία. Ήταν χιλιάδες σήμερα και ας ήμασταν τόσο λίγοι.

Γιατί δεν μετράμε σε αριθμούς, αλλά μετράμε σε καρδιές. Σε δάκρυα, σε ελπίδες, σε προσδοκίες. Το Έθνος μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα υψώνει το βλέμμα της ικεσίας και παρακαλεί η Υπέρμαχος Στρατηγός να έρθει κοντά μας. Παιδιά της είμαστε. Μάνα μας είναι και γνωρίζει να αγαπάει και να συχωρνάει. Χρόνια Πολλά σε όλους για την Εθνική μας εορτή».

 

ekkairo.org

Διαβάστε ακόμα