Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Βόνιτσα

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην Βόνιτσα και στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος υπό ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Το απόγευμα της Δευτέρας, τελέσθηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Αμέσως μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευση της Ι.Εικόνoς και των Ι.Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους και στην συνέχεια τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία στην πλατεία της πόλεως.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Κοσμάς, μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής: «Ο Άγιος Παντελεήμων με την σημερινή του εορτή καλεί όλους μας σ’αυτές τις υποτονικές πνευματικά ημέρες κατά τις οποίες ζούμε τυπικά και υποκριτικά το θέλημα του Θεού, να καλλιεργήσουμε την ευσέβειά του. Μας καλεί να μελετήσουμε με ακρίβεια, να γνωρίσουμε, να ζήσουμε συγκεκριμένα το θέλημα του Θεού, για να μπορούμε πραγματικά να ζήσουμε αληθινή πνευματική ζωή ευσεβείας και να ομολογούμε όπως ο Άγιος Παντελεήμων την αληθινή ευσέβεια η οποία προς πάντα εστίν ωφέλιμος …..»


                                                      Εκ του Ιερού Ναού

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin