Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου

Σε κλίμα πνευματικής χαράς και με προσοχή στην τήρηση των μέτρων της πανδημίας, εορτάστηκε σήμερα στην Άρτα, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου, καθώς και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης.

Κατά τον Όρθρο, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ενώ της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, ο οποίος αναφερόμενος στον Άγιο Καλλίνικο, ετόνισε ότι η οδός του μαρτυρίου εκβάλλει στην αιώνια ζωή. Και ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη της Άρτας να έχει καλλίκαρπον και καλλίνικον Αρχιερατεία.

Ο εορτάζων Μητροπολίτης με τη σειρά του, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους κληρικούς, τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και Φορέων καθώς και τους πιστούς για την τιμητική συμμετοχή τους στα ονομαστήριά του.

Επίσης ανακοίνωσε ότι από το έτος 2021 και εξής θα εορτάζει τα ονομαστήριά του στις 8 Αυγούστου εκάστου έτους, ημέρα μνήμης του νεοκαταταγέντος στο Αγιολόγιο Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, εις τιμήν του οποίου το όνομα είχε λάβει κατά την μοναχική του κουρά από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο Β΄.

 

 

Διαβάστε ακόμα