Ο εορτασμός της 193ης Επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στην Πύλο

Πύλος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λιτό και σεμνό τρόπο, λόγω της πανδημίας, εορτάστηκε σήμερα στην ιστορική Πύλο η 193η Επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνο.  

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων, στην ομώνυμη πλατεία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των συμμαχικών Χωρών, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Άγγελος Λάππας.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σε δήλωσή του στα ΜΜΕ τόνισε την αναγκαιότητα της  τήρησης των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας, ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους, τονίζοντας ότι δεν αξίζει να χάσουμε τα μέχρι τώρα κεκτημένα. 

Παρέστησαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτριος Σκάλκος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλειος Καπέλιος, ο εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας Ακόλουθος Άμυνας Charles Abalea, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στρατιωτικός Ακόλουθος SergeyDemiyanov και ο Γενικός Γραμματέας της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου Rory Sherrington, ο Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τσιμπίδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

Διαβάστε ακόμα