Η Λάρισα εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

Με λαμπρότητα εορτάζεται η εορτή του Πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Μυροβλήτου. Της Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Ποιμενάρχου μας Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην βιοτή του Αγίου μας, λαμβάνοντας αφορμή από την Ευαγγελική Περικοπή και ανέπτυξε το πως ο Άγιος Αχίλλιος υπήρξε καλός Ποιμήν κατά το πρότυπο του Χριστού.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους αγίους Αρχιερείς και ευχήθηκε έτη ευφρόσυνα και υγιεινά στον πιστό λαό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Πανηγυρική Δοξολογία παρουσία των αρχών του τόπου μας.

Διαβάστε ακόμα