Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην γενέτειρά του

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου ο Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνοδευόμενος απο τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή μετέβη όπως είθισται στην γενέτειρα του τον Κοσμά Κυνουρίας ώστε να εκπληρώσει το τάμα της  επισκέψεως του και να προεξάρχει της τοπικής πανηγύρεως της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού του φερωνύμου ιερού ναού της ενορίας του Κοσμά όπου με  λαμπρότητα και βάσει των υγειονομικών διατάξεων  εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Τον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του υποδέχθηκαν θερμά ο εφημέριος της ενορίας ιερείς καθώς και οι κάτοικοι και διάφοροι τοπικοί φορείς του Κοσμά στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του χωριού όπου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον  Αρχιερατικό Εσπερινό κήρυξε τον θείο λόγο  και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και εν συνεχεία  εψάλει η Ιερά Παράκληση των Αγίων Αναργύρων υπερ υγείας  παντων των ευσεβων χριστιανώνν των εν ασθενείες κατακοιμένων και ενισχύσεως των ιατρών και νοσηλευτών.

Την δε κυριώνυμο ημέρα 1η Ιουλίου στον προαναφερθέντα πανηγυρίζοντα ιερό ναό χοροστάτησε του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας  με την αβραμιαία και φιλόξενη παραχώρηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ όπως και κήρυξε τον θείο λόγο πλαισιούμενος απο τους ιερείς και τον Διάκονο.

Εν συνεχεία μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία ακολούθησε η  λιτανεία της ιεράς εικόνος των Αγίων Αναργύρων πέριξ του ιερού ναού με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ την πλαισίωση των ιερέων αλλά και την συμμετοχή των πιστών που συμμετείχαν στις εορταστικές ακολουθίες υποδεχόμενοι τον Σεβασμιώτατο στην ενορία της γενέτειρας του ο οποίος με την χάρη του Θεού και των Αγίων Αναργύρων εκπληρώνει κάθε χρόνο την ετήσια επίσκεψη του προσφέροντας την Θεία Ευχαριστία με την συμπλήρωση φέτος των πεντήκοντα τριών ετών Αρχιερωσύνης.

Συν θεώ το μεσημέρι αναχώρησε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με τους συνοδούς του για την Κύμη.

Φωτογραφίες Παναγιώτα Γαλανού, Ειρήνη Χείλαρη

Διαβάστε ακόμα