Πανηγυρικός Εσπερινός του Προφήτου Ηλιού στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα και ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας “Χαράς των Θλιβομένων” τελέσθηκε απόψε, Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, ο Πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της μνήμης του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Τρίπολης.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστόδουλος Στυλιανός, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο π. Χριστόδουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στο βίο και την προσωπικότητα του Προφήτου, χαρακτηρίζοντάς τον ζηλωτή στην πίστη και την αγάπη του για τον Θεό. “Τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” τόνισε, προτρέποντας τους πιστούς να παραδειγματιστούν από το βίο του και να γίνουν μικροί ζηλωτές στα απλά και καθημερινά πνευματικά ζητήματα της ζωής τους.

Πλήθος πιστών τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων προσέδραμε στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Εικόνα της Παναγίας “Χαράς των Θλιβομένων”, η οποία φιλοξενείται στον εορτάζοντα Ναό για πενθήμερο προσκύνημα, αλλά και του Προφήτου Ηλιού, και, να συμμετάσχει στον Εσπερινό, λαμβάνοντας τη χάρη τους.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα