Η κάρα του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Διονύσιο Αχαρνών

Αχαρνές | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα σήμερα το απόγευμα ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών υποδέχθηκε Τίμιο λείψανο και συγκεκριμένα την κάρα του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο που εκπροσώπησε τον απουσιάζοντα Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα. Παρέστησαν επίσης ιερείς από την Μητρόπολη Ιλίου, η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και εκατοντάδες πιστοί που υποδέχθηκαν για πρώτη φορά Ιερό Λείψανο από την Αθωνική Πολιτεία.

Εν συνεχεία τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Χριστιανουπολεως ο όποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα για την τιμή να τον εκπροσωπήσει και να υποδεχθεί το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου, τονίζοντας ότι ο Άγιος Γεώργιος έγινε μιμητής του πάθους του Κυρίου και ευχήθηκε να μας βοηθήσει να εορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου.

Από την πλευρά του ο Εφημέριος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλαθάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα για την ευλογία και τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο για την άδεια εξόδου από την Ιερά Μονή του Αγίου Όρους.

Διαβάστε ακόμα