Η εορτή της Πεντηκοστής στην Ι. Μ. Ρεθύμνης

Το απόγευμα του Σαββάτου, 3ης Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό της Εορτής της Πεντηκοστής στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού είχε τεθεί σε προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας από την Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους, το οποίο προσεκόμισε ο Ιερομόναχος Παΐσιος Γρηγοριάτης.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης και πλήθος πιστών που συνέρρευσαν προς ευλογία και αγιασμό.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, τελέσθηκε Τρισάγιο εις μνήμην του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Καψάνη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, επί τη επετείω της εις Κύριον εκδημίας του κατ’ αυτήν την ημέρα.

Το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής, 4ης Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Ακολούθως, ο Επίσκοπός μας χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό της Εορτής του Αγίου Πνεύματος και ανέγνωσε τις Ευχές της Γονυκλισίας.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε σε τρεις διπλωματούχους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας τα διπλώματά τους και συνεχάρη για το επιτελούμενο στη Σχολή έργο. Επίσης επιβράβευσε τον κ. Εμμανουήλ Ρουκούδη, Αγιογράφο-Ψηφιδογράφο και Διδάσκαλο στη Σχολή Ψηφιδωτού της Μητροπόλεώς μας, καθώς και την πολύτιμη συνεργάτιδα της Τοπικής μας Εκκλησίας κ. Μάρθα Τριποδιανάκη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους πλούσιο το φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος στη ζωή και τα έργα τους.

Διαβάστε ακόμα