“Η Γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας ως Σώματος Χριστού” στον Καθεδρικό Ναό του Πειραιά

Με κάθε λαμπρότητα και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε σήμερα 4 Ιουνίου 2023 η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού της Γονυκλισίας. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αφού επεσήμανε πως «σήμερα εορτάζουμε την Γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας ως Σώματος Χριστού εις το Οποίο είμαστε όλοι μέλη τίμια». «Αυτή τη  μεγάλη ευλογία της ελεύσεως του Αγίου Πνεύματος και της συγκροτήσεως του θεσμού της Εκκλησίας πανηγυρίζουμε σήμερα», πρόσθεσε, ευχόμενος σε όλους «χρόνια πολλά».

Αντί κηρύγματος, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής περιφερείας Πειραιώς, σήμερα αναγνώστηκε ανακοίνωση – ενημέρωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, εξαιτίας υφισταμένης νέας προσηλυτιστικής προσπάθειας της αιρέσεως των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση – ενημέρωση.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα