Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στην Ι. Μητρόπολη Ιερισσού

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η ημέρα της Πεντηκοστής, η συστατική ημέρα του Μυστηρίου της Εκκλησίας στον Ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στην παραδοσιακή Αρναία.

Πολύς ο Λαός με τα κλαδιά της καρυδιάς στο χέρι, κατά παράδοσιν, ήρθε για να κλίνη τα γόνατα υπέρ υγείας πάντων και φωτισμού της Εκκλησίας μας από το Άγιο Πνεύμα και υπέρ αναπαύσεως απάντων των κεκοιμημένων αδελφών μας και πατέρων μας ανά τους αιώνες και μέχρι σήμερα.

Του Όρθρου, της Πνευματοφόρου Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού της Γονυκλισίας προέστη ο Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, πλαισιωμένος από τους Εφημερίους του μεγαλοπρεπούς Ναού και τους Διακόνους του.

 Επικεφαλής του Λαού ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Θαλασσινός, ο Πρόεδρος της Aρναίας κ. Αγαπητός Κιάτος, ο Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κ. Αστέριος Τζιτζιρίκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσιάλας κ.ά.

Το κάτι παραπάνω… στη σημερινή Σύναξη ήταν η παρουσία και η συμμετοχή στην Ευχαριστία ομάδος μαθητών της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής που φιλοξενούνται στην Αρναία για να μετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την Ιερά Επιστήμη της Θεολογίας…

Ευχή του Σεβασμιωτάτου προς όλους και ιδίως προς τα νέα βλαστάρια μας, να μην μας εγκαταλείψη και να μην μας αφήσει ορφανούς το Πανάγιο Πνεύμα κατά την ευχή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα