Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στον Περιφερειάρχη Κρήτης

Το πρωί της Τετάρτης, 7ης Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Σηφάκη, Εφημέριο της Ενορίας Μυριοκεφάλων, μετέβη στον Περιφερειάρχη Κρήτης, Εντιμολογιώτατο κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στο γραφείο του στο Ηράκλειο.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Κακογιαννάκης, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε στον κ. Περιφερειάρχη πλήρη φάκελο για την ανακαίνιση των κελλίων και του περιβάλλοντος χώρου του ιστορικού Καθολικού της Ιεράς Μονής των Μυριοκεφάλων και ζήτησε από τον κ. Αρναουτάκη τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου στο σπουδαίο αυτό Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, το οποίο έχει ζωή πλέον των δέκα αιώνων και αποτελεί κτίσμα του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Ξένου.

Ο κ. Περιφερειάρχης με χαρά αποδέχθηκε το φάκελο για το σημαντικό αυτό έργο και εξέφρασε την προθυμία της Περιφέρειας Κρήτης να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει την εκτέλεσή του, τονίζοντας ότι οφείλομε να διατηρούμε τα μνημεία, τα οποία παραλάβαμε από τους προγόνους μας και συμβάλλουν στην προβολή του πολιτισμού και της ταυτότητας του τόπου μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος και ο Εφημέριος π. Θεόδωρος εξέφρασαν ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον κ. Περιφερειάρχη και τον προσκάλεσαν να μετάσχει, συν Θεώ, στην Ιερά Πανήγυρι της Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμα