Η ενορία του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς υποδέχεται την Παναγία Εικοσιφοίνισσα

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πειραιώς υποδέχεται την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, την Πάντιμο, Αχειροποίητο και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, η οποία θα παραμείνει καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων προς αγιασμό και οικοδομή του πιστού λαού του Πειραιά, αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Ιερά Εικόνα εξέρχεται εκ του θρόνου της πρώτη φορά στην ιστορία των 15 αιώνων Της.

    Το εορταστικό πρόγραμμα της περιόδου αυτής περιλαμβάνει καθημερινά Θείες Λειτουργίες, δύο ιερές Παρακλήσεις, ομιλίες και Αγρυπνίες. Εκλεκτοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, εκλεκτοί ομιλητές και πατέρες θα κοσμήσουν και τις φετινές εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προσμένοντας τους πιστούς από όλα τα σημεία του Πειραιά και του λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν με προθυμία και ευλάβεια.

     Η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος θα γίνει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στην είσοδο της ενορίας, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Ροδόπης ώρα 5:00μ.μ. Την Ιερά Εικόνα θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Δωρόθεος και η αδελφότητα της Ι. Μ. Παναγίας Εικοσιφοινίσσης. Θα ακολουθήσει λιτάνευση με προορισμό τον Ιερό Ναό, όπου θα την υποδεχτεί ο σεπτός ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Η Παναγία η Εικοσιφοίνισσα θα παραμείνει στον Ναό καθ΄ όλη την διάρκεια των Δημητρίων 2023, (15-30 Οκτωβρίου).

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6:30 το πρωί έως 1:00 τη νύχτα.

Διαβάστε ακόμα