Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)
27 Μαρτίου 2017 Κοινοποιήστε

Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών 26 Μαρτίου 2017, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την οποία ο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, στον οποίον έψαλλαν θαυμάσια Χοροί ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, προσεκλήθη και ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου – Ιεροκήρυξ του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αθηνών και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο π. Χρυσόστομος, με αφορμή το Κατανυκτικό Προκείμενο Τροπάριο του Εσπερινού «Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου…» αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το όνομα του Ιησού Χριστού και στην σχέση, την οποία καλούνται οι πιστοί να αναπτύξουν μαζί Του.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον εκλεκτό ομιλητή και ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και συμμετέχοντες στην κοινή λατρεία, μεταξύ των οποίων διέκρινε τον συνοδεύσαντα τον π. Χρυσόστομο, Πρωτοπρεσβ. Δημήτριο Νίκου – Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αθηνών, ο οποίος, ως καλλιφωνότατος, συνέψαλε στον Χορό των ιεροψαλτών, πλησίον του κ. Δήμου Τσίμπου, τον οποίον γνωρίζει επί δεκαετίες, αφού ο κ. Τσίμπος, ως μαθητής του αοιδίμου Πρωτοψάλτου Σπυρίδωνος Περιστέρη, διετέλεσε επί εξαετία και πλέον, μέλος του Βυζαντινού Χορού του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αθηνών.

Ι. Μ. Χαλκίδος
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment