Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Ελευθέριο Πύργου (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και την συμμετοχή  Ιερέων εκ της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής, τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 12 Μαρτίου ε.έ., ο τρίτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πύργου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,

Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος π. Παναγιώτης Γιατράς, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδος-Καθηγητής Θεολόγος.

Ο π. Παναγιώτης στην ενδιαφέρουσα αυτή και μεστή Θεολογικών νοημάτων ομιλία του, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, που διαβάστηκε κατά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στους Ιερούς Ναούς μας, ομιλώντας για την θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ, κατά την οποία ως γνωστόν ο Κύριος μας,εθεράπευσε πρώτα την παραλελυμένη ψυχή του παραλυτικού, συγχωρώντας τις αμαρτίες του και έπειτα θεράπευσε το παράλυτο σώμα του.

Στην συνέχεια ομίλησε για την μεγάλη μορφή του τιμωμένου κατά την Β΄ Κυριακή των Νηστειών Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπήρξε ο θεμελιωτής και ο υπερασπιστής της Ορθόδοξης πνευματικότητας, καθώς επίσης και μία από τις μεγαλύτερες πατερικές μορφές της Εκκλησίας μας, του οποίου τα βαθυστόχαστα Ορθόδοξα συγγράμματά του, όχι μόνο αποπνέουν άρωμα ευσεβείας, αλλά είναι και πρακτικός οδηγός για την ψυχοσωματική μας άσκηση, σύμφωνα με τα οποία μας προτρέπει δια των αισθήσεών μας, να θεραπεύσουμε την ψυχή μας ώστε να καταστούμε μέτοχοι του ακτίστου Φωτός!

Αξίζει να σημειωθεί η αθρόα προσέλευση Χριστιανών εκ της ενορίας αλλά και κατοίκων της πόλεως, οι οποίοι με κατάνυξη και περισυλλογή παρακολούθησαν την Ιερή αυτή ακολουθία. Μετά το πέρας του Κατανυκτικού αυτού Εσπερινού, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Γρηγόριος Πάπαρης και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, παρέθεσαν μικρή δεξίωση στο Ενοριακό κέντρο του Ναού.

Ο τέταρτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί την προσεχή Κυριακή 19 Μαρτίου (Σταυροπροσκυνήσεως) και ώρα 5:00 Μ.Μ. εις τον Ιερό Ναό Αγίου Κυριακής Πύργου, με ομιλητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Δαμασκηνό Πετράκο.

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, θα ακολουθήσει σύμφωνα με την παράδοση η μεταφορά της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου μας Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους και η εναπόθεση αυτής, στο Ιστορικό του Παρεκκλήσιο, σημαίνοντας έτσι το τέλος των Θρησκευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του.

 

 

Ι. Μ. Ηλείας

Διαβάστε ακόμα