Αναχώρησε η Παναγία Πεταλιδιώτισσα από την Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)
29 Μαρτίου 2018 Κοινοποιήστε

Αναχώρησε η Παναγία Πεταλιδιώτισσα από την Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμου έλαβε χώρα η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου στον οποίο παρέμεινε για επτά ημέρες, για την καθέδρα της στο Πεταλίδι.

Την Εικόνα συνόδευσε μέχρι το Πεταλίδι ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος φθάνοντας στο Πεταλίδι τέλεσε και την βραδινή Προηγιασμένη Λειτουργία με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων της κωμοπόλεως, οι οποίοι περίμεναν με δάκρυα στα μάτια την Προστάτιδά τους. Νωρίτερα στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας συγκινητική ήταν η προσέλευση μαθητριών και μαθητών Λυκείων της πόλης μας, οι οποίοι προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα ζητώντας τις πρεσβείες της Παναγίας μας στο δύσκολο στάδιο των εξετάσεων που πρόκειται να εισέλθουν.

Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή, τόσο κατά την υποδοχή όσο και κατά την αναχώρηση της Εικόνος, του Λιμεναρχείου Καλαμάτας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου, τα Μέλη των οποίων απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές στην Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Εκ του Ι. Ναού

Εκτύπωση