Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της Παρασκευής, 16 Μαρτίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβεις εις τον ενοριακό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Ασκού, όπου και χοροστάτησε κατά την Ιερά Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία εψάλει ενώπιων της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Ασκονίτισσας (8ος αι.).

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και ο Πρόεδρος της Κοινότητος του Ασκού κ. Αναστάσιος Σαπλαμίδης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου ως προστάτη και βοηθό μας, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι σήμερα όλοι έχουμε ανάγκη της ιδιαιτέρας προστασίας Της, διότι υπάρχουν κίνδυνοι που τους βλέπουμε και τους αντιλαμβανόμαστε, αλλά υπάρχουν και κίνδυνοι που αλλοτριώνουν την φύση και του ανθρώπου για να ζήσει σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από την αλλοτρίωση του έσω φρονήματος και της διαφθοράς του νου του ανθρώπου, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μην σκεφτόμαστε με υπευθυνότητα και κατά Θεό, χάνοντας στο τέλος τον υγιή μας προσανατολισμό και την πορεία μας προς την σωτηρία.

Η Παναγία, μας φέρνει το μήνυμα της αφθαρσίας και μας μεταφέρει στην Καινή Κτίση. Με την υπακοή Της μας μεταφέρει στην καρποφορία του θελήματος του Θεού και με την προσευχιτική προσέγγιση προς τον Υιό Της μας μεταφέρει το μήνυμα της Αγάπης με τη οποία μας σκεπάζει σαν Μητέρα όλων μας.

Μας δίδεται σήμερα μια ευκαιρία, ώστε να μπορέσουμε να συνδέσουμε την ζωή μας με την ζωή του ουρανού, να ανταλλάξουμε τα ψεύτικα με τα αληθινά, τα πρόσκαιρα με τα αιώνια. Ας αγαπήσουμε αυτή την Ευλογία και ας αγκαλιάσουμε αυτή την Χάρη, μένοντας κοντά στην Παναγία και κάνοντας το θέλημα του Υιού Της, θέλημα της δικής μας καρδιάς και ζωής, έτσι ώστε το «εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον» να είναι η τροφή της βεβαίας ελπίδος μας που θα φτάνει στο Θρόνο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού  και της Κυρίας Θεοτόκου.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα