Η Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
2 Μαρτίου 2018 Κοινοποιήστε

Η Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης Όσσης, χοροστάτησε το εσπέρας της Παρασκευής, 2 Μαρτίου ε.έ., της Ακολουθίας της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη τον στίχο «Χαῖρε, ἀνόρθωσις τῶν ἀνθρώπων», τονίζοντας ότι η Παναγία μας, δίδει στον άνθρωπο την ευκαιρία της ανορθώσεως οδηγώντας τον στον δρόμο της Σωτηρίας, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά και στο πρόσωπο της Αγίας Κυράννης της Οσσαίας, της οποίας την μνήμη τιμά όλως ιδιαιτέρως αυτές τις ημέρες η τοπική μας Εκκλησία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας θα κορυφωθούν το πρωί του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018, με την τέλεση του πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου και εν συνεχεία  με την καθ΄ έτος τελούμενη Θεολογική – Αγιολογική Ημερίδα (Η΄ κατά σειρά), η οποία εφέτος θα έχει ως κεντρικό τίτλο «Νεομαρτύρων Κλέος», και θα λάβει χώρα εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment