Ιερά Παράκληση από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για τους δύο αξιωματικούς
30 Μαρτίου 2018 Κοινοποιήστε

Ιερά Παράκληση από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για τους δύο αξιωματικούς

Ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Αρκετοί ήταν οι ευσεβείς χριστιανοί που προσήλθαν στο Ιερό Προσκύνημα και ένωσαν τις προσευχές τους προς την Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για την απελευθέρωση των αξίων τέκνων της πατρίδος μας, του ανθυπολοχαγού Άγγελου και του λοχία Δημητρίου.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο σεπτός Μητροπολίτης Καλαβρύτων, αφού ευχαρίστησε τους πιστούς για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σημείωσε τα εξής: «Την ώρα της παρακλήσεως ήρθε στη σκέψη και στην καρδιά μου η εικόνα που ο Απόστολος Πέτρος είναι φυλακισμένος και ο Θεός στέλνει τους αγγέλους να σπάσουν τα δεσμά, να ανοίξουν οι πύλες και να ελευθερωθεί. Ας ευχηθούμε και απόψε, κατ’ ιδίαν στην προσευχή μας, ο Θεός να ελευθερώσει τους αδελφούς μας που κρατούνται άδικα και να δώσει δύναμη αλλά και παρηγοριά στους γονείς και τους οικείους τους».

 

Ι. Μ. Καλαβρύτων

Εκτύπωση