Μεθέορτος Εσπερινός του Ευαγγελισμού στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής, 25 Μαρτίου 2018, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό για την απόδοση της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στο Κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επικεντρώθηκε στο λυτρωτικό μήνυμα του Ευαγγελισμού. ΟΧριστός ανέφερε, εν αντιθέσει με όλους τους κυβερνώντες παγκοσμίως, δεν ήρθε για να εκμεταλλευτεί τους ανθρώπους και την νοημοσύνη τους κάνοντας τους «πλύση εγκεφάλου» και «βομβαρδίζοντας» τους καθημερινώς με κατασκευασμένα, πεσιμιστικά και αποχαυνωτικά δημοσιεύματα, αλλά ήρθε για να τους λυτρώσει από τον Διάβολο, να θυσιαστεί γι’ αυτούς από ανεξάντλητη αγάπη και να τους χαρίσει,μέσω της Ενανθρωπήσεως, των Παθών και της Αναστάσεώς Του, την κατά χάριν Θέωσιν.

Ολοκλήρωσε την διδακτική ομιλία του παρακαλώντας κυριολεκτικά τους πιστούς να μην κουραστούν να παρίστανται στις Εκκλησίες, στις καθορισμένες Ι. Ακολουθίες και στις προγραμματισμένες Εκδηλώσεις της Ι. Μητροπόλεώςμας,ώστε να προετοιμαστούν πνευματικά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,ώστε να βιώσουν τα κοσμοσωτήρια Πάθη και την Αγία Ανάσταση του Σωτήρα και Λυτρωτή του Κόσμου Ιησού Χριστού.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα