Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)
6 Μαρτίου 2018 Κοινοποιήστε

Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 4 Μαρτίου 2018, ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά, τελέσθηκε ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ελληνικού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παύλου, με την παρουσία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πυκνού εκκλησιάσματος.

          Ομιλητής ήταν ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος, ο οποίος στην ομιλία του έδωσε πολλά στοιχεία από τον βίο και την Θεολογία του τιμωμένου Αγίου.

          Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, πρώτα έζησε και βίωσε και έπειτα δίδαξε και εδογμάτισε, καθώς από την ηλικία 20 ετών μόνασε στο Άγιο Όρος και αλλού, πριν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης. Για σχεδόν τρεις δεκαετίες αγωνίστηκε εναντίον των προσωπικών του πολεμίων και των αιρετικών τους διδασκαλιών.

          Γι αυτό το λόγο η Εκκλησία μας, μόλις 9 χρόνια μετά την κοίμησή του, θέσπισε την δεύτερη Κυριακή των Νηστειών, να τιμάται η μνήμη του και η διδασκαλία του, ως συνέχεια της Α΄ Κυριακής της Ορθοδοξίας, όπου εδώ προβάλλεται ιδιαιτέρως η Ορθοπραξία.

          Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον π. Αλέξιο για τα όσα ωφέλιμα ανέπτυξε και προέτρεψε κληρικούς και λαϊκούς να τα κρατήσουμε στη μνήμη μας και να προσπαθήσουμε να τα ζήσουμε και εμείς, στη πορεία μας προς στο Φως της Αναστάσεως.

Ι. Μ. Γλυφάδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment