Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων

Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη (για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα) θα έρθει, όπως φαίνεται, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Εις βάρος του αλλά και εις βάρος της Ιεράς Μητροπόλεως, κατατέθηκε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών Αιγιαλείας Βασίλη Ρίτη, με αφορμή ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στην οποία γινόταν λόγος για υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τον ίδιο, για τα έργα στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μηνυτήρια αναφορά του κ. Ρίτη παρουσιάζεται η βεβαίωση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ότι ο ίδιος ουδέποτε προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά στον Ι.Ν. Φανερωμένης και τον εφημέριο- προϊστάμενο του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ούτε έγινε προσαγωγή, ούτε ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για κάποιο αδίκημα. Αντιθέτως, επισημαίνει ότι αυτό που παρατήρησε ήταν ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών δεν ήταν αναρτημένη έξωθεν του ναού η σχετική πινακίδα άδειας που ο νόμος ορίζει και ότι το μόνο που έπραξε ήταν να ενημερώσει το Α.Τ. Αιγίου προκειμένου να γίνει διακριτικά ο σχετικός έλεγχος.

Ο πρώην πρόεδρος των Μηχανικών κρίνει, όπως φαίνεται στην αγωγή, ότι το κείμενο της Ιεράς Μητροπόλεως, που στάλθηκε στην δημοσιότητα τρεις μέρες μετά τις εκλογές στον Σύλλογο, είναι εξυβριστικό και προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή του ως ανθρώπου, επαγγελματία και θρησκευόμενου, αφού – σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει- τον παρουσιάζει ως άνθρωπο χωρίς ποιότητα χαρακτήρα και χωρίς θρησκευτική συνείδηση που δέχεται… χαστούκια από την Παναγία για την κακία της ψυχής του… Αναφέρει ακόμη ότι το περιεχόμενο του κειμένου διεδόθη μέσω τρίτων, στους πιστούς σε όλες τις εκκλησίες της περιοχής, τονίζοντας ότι το κείμενο δημιούργησε μεγάλο ψυχικό πόνο στον ίδιο που στιγματίστηκε και την οικογένειά του, παραμονές του Πάσχα.

Τέλος, ζητά ως αποζημίωση το ποσό των 251.000 ευρώ τόσο από την Ιερά Μητρόπολη από την οποία υπογράφεται το κείμενο όσο και από τον Μητροπολίτη, καθώς επίσης και προσωπική κράτηση μέχρι ενός έτους!

 

protionline.gr

Διαβάστε ακόμα