Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου (ΦΩΤΟ)

Με αγαλλίαση ψυχής εορτάσαμε λαμπρά για μία ακόμη φορά στην Ενορία μας, αυτό το οποίο ψάλλουμε από την νύκτα της Αναστάσεως: Την Εορτή εορτών, το μέγα και μοναδικό Πάσχα! Και το εορτάσαμε ως τη μεγάλη νίκη της Αναστάσεως εναντίον φοβερών δυνάμεων που απειλούν τον άνθρωπο. Είναι η νίκη της ζωής επί του θανάτου και όχι μόνον αυτό. Είναι η νίκη η οποία φέρνει και την Ανάσταση ως μια νέα πραγματικότητα πλέον, όχι μόνον για τον Αναστάντα Χριστό αλλά για κάθε άνθρωπο.
Είναι η νίκη της δικαιοσύνης επί της αδικίας που διεπράχθη με την Σταύρωση που έκανε η ανθρωπότητα του μοναδικού Υιού του Θεού. Είναι η νίκη της αγάπης αυτού του Θεού που έγινε άνθρωπος επί του μίσους το οποίο εδείχθη στην περίπτωση της σταυρώσεως. Και είναι η νίκη τέλος, κατά της αμαρτίας, της ενοχής και του κακού και η εγκαθίδρυση ενός νέου φαινόμενου που είναι η απελευθέρωση του ανθρώπου, η σωτηρία του ανθρώπου, η ανανέωση του ανθρώπου σε βαθμό απίστευτο.
Γι’ αυτό αγαπητοί μας, σ’ αυτή τη μέρα του μεγάλου Πάσχα, σ’ αυτή την υπέροχη και μοναδική χαρά και στο φως της Αναστάσεως ας γεμίσουμε με ελπίδα καθώς αντιμετωπίζουμε σήμερα κάθε είδους δυσκολίες, προβλήματα και αδιέξοδα. Όμως μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας, η λύση υπάρχει για όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Γι’ αυτό λοιπόν ας χαρούμε και ας αναφωνήσουμε για μια ακόμη φορά και ας ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη!!
Διαβάστε ακόμα