Ένα Αφιέρωμα στην “Ιερά Πόλη – Ασενόβγκραντ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ορθόδοξο Ντοκιμαντέρ “Η Ιερά Πόλη – Ασενόβγκραντ” (Stenimahos) είναι τώρα προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο από το youtube.

Ο Δημοσιογράφος Angel Bonchev Ανακοίνωσε ποιος είναι ο Συγγραφέας και Διευθυντής της Παραγωγής.
Η δημοσιευμένη έκδοση της ταινίας έχει Αγγλικούς υπότιτλους έτσι ώστε να μπορεί να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό στις Αγγλόφωνες Χώρες.

Η ταινία δημιουργήθηκε το 2015 με την Eυλογία των Ανώτερων Εκπροσώπων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου του Πλόβντιφ. «Η Ιερά Πόλη – Ασσενόβγκραντ» ήταν η πρώτη και μοναδική ταινία που παρουσιάστηκε ποτέ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 24 Μαΐου 2016.

Η παραγωγή περιγράφει την πνευματικότητα που διατηρείται κατά τη μακρά ιστορία της Πατρίδος των δημιουργών της ταινίας ο Συγγραφέας Άντζελ Μπόντσεφ, η Εισηγήτρια Emilia Marinova και ο Συντάκτης της montaje Boryana Bukikova – Puncheva.

Η ταινία με το Ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του Κληρικού του Ασενόβγκραντ, ανθρώπους που ένιωθαν χάρη και έλαβαν τη βοήθεια και την υποστήριξη του Θεού στους Τοπικούς Ναούς, τον Δήμαρχο του Δήμου Asenovgrad, τον Dr. Emil Karaivanov, ο οποίος βοήθησε στην πραγματοποίηση της ταινίας.

Ένας ειδικός προσκεκλημένος στην “Ιερά Πόλη – Ασσενόβγκραντ” είναι η Αυτού Μεγαλειότητος, ο Βασιλιάς Συμεών Β Βουλγάρων, ο οποίος μοιράζεται τα συναισθήματά του από την Εποχή της τοποθετήσεως του πρώτου λίθου της Νεότερης Εκκλησίας στην Πόλη του Αγίου Αρχάγγελου Μιχαήλ το 1996.

Η τοποθέτηση της Βασικής πέτρας του Ναού συνδέεται βαθιά με την ιστορία της Βουλγαρικής και προσωπικά με τον Συμεών Β ‘, γιατί αυτή είναι η Εποχή που επιστρέφει στην Πατρίδα του μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια εξόριστος.

Ο Συγγραφέας της «Ιεράς Πόλης – Ασσενόβγκραντ», Άνγκελ Μπόντσεφ, είναι 34χρονος Δημοσιογράφος σε Βουλγαρική Τηλεοπτική Τηλεόραση. Τα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται σε έγκυρα Δελτία Ειδήσεων στην τηλεόραση. Τα τελευταία 6 χρόνια δημιούργησε μερικά από τα καλύτερα Ορθόδοξα Ντοκιμαντέρ της Βουλγαρίας.

“Ο θαυματουργός Άγιος Νεκτάριος”, “Η Ιερά Πόλη – Ασενόβγκραντ” και “Ο Ιερός Χειρούργος Λούκας”. Ο Άντζελ Μπόντσεφ έγραψε ένα βιβλίο για τα παιδιά που δούλεψαν στον Άγιο Λούκα της Συμφερουπόλεως και Κριμαίας “ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός”.

Angel Bonchev:
Τηλέφωνο: 00359898802638
E-mail: [email protected]

Διαβάστε ακόμα