Ενημέρωση και Τεστ Μνήμης για την Άνοια στη Λιβαδειά από την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”

Άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών που εμφανίζουν συμπτώματα άνοιας και δεν έχουν την απαραίτητη ιατρική παρακολούθηση βρήκαν την ευκαιρία για μια δωρεάν εξέταση χάρη στην πρωτοβουλία του «Καρέλλειου» και με τη συνεργασία της Μητρόπολης Θηβών και Λιβαδείας και της εταιρείας ΜΕΓΑ.

Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας, το οποίο επισκέφθηκε τη Λιβαδειά, παρέθεσε ενημερωτική ομιλία για την άνοια και πραγματοποίησε δωρεάν τεστ μνήμης σε πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και ζήτησε να εξεταστεί.

Η πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια και τη νόσο Αlzheimer διοργανώνεται εδώ και τρία χρόνια από το «Καρέλλειο – Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ με στόχο την ενημερώση των ηλικιωμένων ανθρώπων για το Alzheimer και την πρόληψη της ασθένειας μέσω των τεστ μνήμης.

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τόνισε τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, από το «Καρέλλειο» και την εταιρεία ΜΕΓΑ. «Εδώ και τρία χρόνια χάρη στις προσπάθειες μας έχουν εξεταστεί και ενημερωθεί περισσότερα από 5.000 άτομα σε πάνω από 30 πόλεις και νησιά της Ελλάδας τα οποία έχουμε επισκεφθεί», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας.

Η πρόληψη μέσω των τεστ μνήμης για τα άτομα άνω των 60 ετών και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimer είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του. Μέσω αυτής μπορούν να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων και να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους.

Η κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, διευθύντρια της Μονάδας, ανέφερε ότι: «Σκοπός των δράσεων του «Καρελλείου» είναι αφενός η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ο προληπτικός έλεγχος του κόσμου για την άνοια, και αφετέρου η προσπάθεια εξάλειψης του στίγματος που υπάρχει κυρίως στην περιφέρεια γύρω από αυτή τη νόσο. Η μεγάλη συμμετοχή και το ειλικρινές ενδιαφέρον των κατοίκων της Λιβαδειάς αποδεικνύει πως υπάρχει πραγματική ανάγκη».

Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος.

ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Διαβάστε ακόμα